MAVZU: YURAK QON TOMIR TIZIMI KASALLIKLARIDA ZAMONAVIY REABLITATSIYA USULLARI. - Pratov Muxammadg’ulomjon Qo’chqarovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Yurak qon-tomir sistemasi kasalliklari — yurak, arteriyalar va venalar kasalliklari. Ular juda koʻp va xilma-xil. Bu kasalliklarning baʼzilari (revmatizm, miokardit va boshqalar) yurakni, ayrimlari arteriya (ateroskleroz) yoki venalarni (mas, tromboflebit), boshqalari butun yuraktomir sistemasini shikastlaydi (gipertoniya kasalligi)