MAVZU: YIRINGLI YALLIG’LANISH KASALLIKLARI STREPTOKOKK,STAFILAKOKK - Mundiyev Madaminjon Abduraxmonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Stafilokokk - stafilokokk infeksiyasi tufayli kelib chiqadigan ichak yallig‘lanishidir. Bu kasallik oshqozon-ichak trakti, ayniqsa bolalarda eng ko‘p uchraydigan muammolardan biri hisoblanadi. Bunday hollarda zudlik bilan kasalxonaga yotqizish va kasallik alomatlarini bartaraf etish uchun shoshilinch choralar ko‘rish talab etiladi.