MAVZU: QARIYALARNING TAYANCH-HARAKAT TIZIMI KASALIKLARI - Abduraimova Kenjaxon Abduxalilovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Tayanch harakat apparatining suyak va tog’ay to’qimalarida, boylamlarida yosho’tishi bilan distrofik- destruktiv o’zgarishlar, osteoporozlar paydo bo’ladi. Suyak, tog’ay apparatining qarish jarayoni odam bo’yining pasayishi bilan ifodalanadi. Bunga umurtqa pog’onasining egilishi, umurtqalararo diskning va suyak tog’aylarining yupqalashuvi sabab bo’ladi.