ПОРЕЦЕССУАЛ МАЖБУРЛОВ ЧОРАЛАРИНИНГ АҲАМИЯТИ - Шухратжон Қурбонов (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мақолада жиноят-процессуал қонунчилигидаги мавжуд шахсларнинг конституциявий ҳуқуқларини чеклаш билан боғлиқ процессуал мажбурлов чоралари ва тергов ҳаракатларини таснифлашнинг янги механизмлари, турлари ажратилган. Шунингдек, шахс ҳуқуқларини чеклаш билан боғлиқ мажбурлов чоралари ва тергов ҳаракатлари борасидаги жиноят- процессуал қонунчиликдаги мавжуд айрими қарама-қаршиликлар, ҳуқуқий бўшлиқлар ва уларни бартараф этиш юзасидан аниқ таклифлар баён қилинган.