YOSH SPORTCHILARDA JISMONIY SIFATLARNI KUCHAYTIRISH - Sharifbayev Diyorbek Xayrulla o‘g‘li; Otaqulov Murodjon Nizomjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yosh sportchilarning jismoniy sifatlarini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Jismoniy tayyorgarlik sportchilarning umumiy natijalariga bevosita ta’sir qiluvchi muhim omillardan biri hisoblanadi. Maqolada kuch, chidamlilik, tezlik, chaqqonlik, moslashuvchanlik va muvozanat kabi asosiy jismoniy sifatlarni rivojlantirish bo‘yicha ilmiy yondashuvlar yoritiladi. Shuningdek, sportchilarning to‘g‘ri egiluchanlik ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, tizimli va ilmiy asoslangan mashg‘ulotlar yosh sportchilarning natijalarini sezilarli darajada yaxshilashga yordam beradi.