XIX АСР ОХИРИ – ХХ АСР БОШЛАРИДА БУХОРО АМИРЛИГИ ҒУЗОР БЕКЛИГИДАГИ АЙРИМ АҲОЛИ МАСКАНЛАРИГА ДОИР (ЭСКИБОҒ, САВБОҒ МИСОЛИДА). - Эргашев Умар Кузиевич (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мақолада XIX аср охирлари – ХХ аср бошларида Бухоро амирлиги Ғузор беклигидаги аҳоли масканларини номланиши унинг географик ўрни, аҳолисининг касб-кори ва этник келиб чиқишига қараб ҳамда туркий ва форсий топонимлардан иборат бўлса, сезиларли бир қисми эса номланиши айнан қандай омиллар билан боғлиғлиги етарлича аниқланмаган. Эскибоғ, Савбоғ қишлоқларнинг номланишлари таҳлил қилиниб, улар тўғрисида мулоҳазалар келтирилган, шунингдек, ушбу масалалар бўйича айрим истиқболли маълумотлар муҳокама қилинган.