QASHQADARYO VILOYATIDA IJTIMOIY-GUMANITAR FANINING RIVOJLANISHIDA XOTIN-QIZLARNING O‘RNI - Elboyeva Shaxnoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston xotin-qizlarning ilm-fan rivojidagi o‘rni, ularning maqomini yuksaltirish, huquq va manfaatlariga qaratilgan davlat siyosatining ta’minlanganligiga oid ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, ilm-fanda xotin-qizlarning ishtiroki misolida pedagogika yo‘nalishi olimalari, xususan, Qashqadaryolik pedagog olimalar faoliyati yoritilgan.