SOVETLAR HUKMRONLIGI DAVRIDA O’ZBEKISTONDA MILLIY MAKTABLAR VA ULARNING FAOLIYATI - Jumayeva Shaxlo Suyunovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada Rossiya imperiyasining mustamlakachilik faoliyati natijasida o’lkada mavjud bo’lgan madrasa va mahalliy diniy maktablar faoliyatini cheklab, ular ustidan doimiy nazorat yuritish siyosatini olib bordi. Bunday siyosat uzoq yillar davomida mamlakatimizda maorif sohasining rivojlanishida to’siq bo’lib kelganligi tahlil qilinadi.