MAKTABLARDA GAZ QONUNLARINI PHET SIMULYATSION DASTURI ORQALI TUSHUNTIRISH METODIKASI - SAYIDOV NAMOZJON ERKIN O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada maktablarda gaz qonunlarini tushuntirishda PhET simulyatsion dasturidan foydalanish metodikasi yoritiladi. O‘quvchilarning mavzuni vizual va interaktiv tarzda tushunishiga yordam berish maqsadida simulyatsiyalarning afzalliklari va ularni dars jarayonida qo‘llash usullari ko‘rib chiqiladi. Metodika o‘quvchilarning nazariy bilimlarini mustahkamlash, eksperimentlarni xavfsiz va aniq bajarish, shuningdek, ilmiy tadqiqot ko‘nikmalarini rivojlantirishga yo‘naltirilgan.