ADABIYOT VA SANʼAT UYGʻUNLIGI - Doniyorov Jaloliddin Oybek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada adabiyot va sanʼat o‘rtasidagi uyg‘unlik, ularning bir-birini qanday to‘ldirishi va insoniyat madaniy taraqqiyotiga ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Adabiyot va sanʼatning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning o‘zaro aloqasi hamda tarixiy va zamonaviy misollar asosida ushbu uyg‘unlikning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, teatr, musiqa, rassomlik va kino sanʼatining adabiyot bilan bog‘liqligi ham yoritilib, bu sohalarning bir-birini qanday boyitishi ko‘rsatiladi. Maqola sanʼat va adabiyotning jamiyatga va inson ruhiyatiga ta’sirini chuqur tushunishga yordam beradi.