МУСТАҚИЛЛИК ЙИЛЛАРИДА СУРХОНДАРЁ ВИЛОЯТИ УМУМТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИ МОДДИЙ-ТЕХНИКА БАЗАСИНИНГ МУСТАҲКАМЛАНИШИ - Н.А.Шаропова (TADQIQOTLAR, 2025)
1. Долзарблиги: Мустақиллик йилларида таълим тизимида амалга оширилган муҳим тадбирлардан бири, бу умумтаълим мактаблари моддий-техника базасининг мустаҳкамланиши билан боғлиқ бўлди. Мамлакатимизда фаолият юритаѐтган мактабларнинг деярли барчаси янгитдан қурилди, капитал реконструкция қилинди ва замонавий ўқув-лаборатория асбоб-ускуналари билан таъминланди. Ўқув жараѐнини сифат ва методик жиҳатдан бутунлай янгилаш бўйича кўплаб чора-тадбирлар амалга оширилди. Умумтаълим мактабларини замонавий техник воситалар, янги дастурлар, қўлланмалар, дарсликлар, кўргазмали ўқув қуроллари ва бошқа ўқув-услубий адабиётлар билан таъминлашга ҳаракат қилинди. Мактаблар кутубхона жамғармаси бойитилиб, янги ўқув адабиётлари, вақтли матбуот журналлари билан тўлдириб борилди. Мактабларни таъмирлаш билан бирга уларни жиҳозлаш ишлари ҳам олиб борилди. Кейинги йилларда Сурхондарё вилоятида ҳам бу борада қатор тадбирлар амалга оширилди.