O‘ZBEKISTONDA XX ASRNING 30-40 YILLARDA SANOAT ISHCHILARI TARKIBINI SHAKLLANTIRISH VA KADRLAR TAYYORLASH JARAYONIDAGI MUAMMOLAR (JANUBIY VILOYATLAR MISOLIDA) - Mamatqulov Bekzod Sherozovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada O‘zbekistonda 1925-1940 yillarda sanoatlashtirish siyosatining amalga oshirish jarayonida sanoat sohasi ishchilari tarkibini shakllantirish va korxonalarni kadrlar bilan ta’minlash masalasi, sanoat sohasi kadrlari tayyorlash jarayonidagi ziddiyatli holatlar O‘zbekistonning janubiy viloyatlarida og‘ir sanoat tarmoqlarining rivojlanishi ilmiy manbalar asosida tarixiy tahlil etiladi.