O‘ZBEKISTON SANOATI TARAQQIYOTIDA TADBIRKORLIK FAOLIYATINING O‘RNI (QASHQADARYO VILOYATI MISOLIDA) - Nilufar Esonova; Feruza Baxriddinova (TADQIQOTLAR, 2025)
Mulkni davlat tasarrufidan chiqarish va xususiylashtirish, ko’p ukladli iqtisodiyotni shakllantirish borasida katta tadbirlar amalga oshirildi. 1991 yil 18 noyabrda qabul qilingan mulkni davlat tasarrufidan chiqarish va xususiylashtirish to’g’risidagi qonunga muvofiq davlat mol-mulkini xususiylashtirish masalalari bo’yicha 20 dan ortiq maxsus dasturlar ishlab chiqildi va ularni amalga oshirishga davlat boshchilik qildi. Xususiylashtirish jarayoni umumiy uy-joy fondini, savdo, mahalliy sanoat, xizmat ko’rsatish korxonalarini, qishloq xo’jalik mahsulotlarini tayyorlovchi xo’jaliklarni davlat tasarrufidan chiqarishdan boshlandi. Bu «kichik xususiylashtirish» deb nom oldi.