ALLERGIYA VA YALLIG’LANISHGA QARSHI DORI VOSITALAR - O’zganova Matlubaxon To’lanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Allergiya-bu immunitet tizimining ba’zi moddalarga reaktsiyasi bo’lib, odatda ko’pchilik odamlar uchun muammo tug’dirmaydi. Ular allergenlar deb ataladi va har xil bo’lishi mumkin: o’simlik gulchanglari, chang, hayvonlarning sochlari, oziq-ovqat, dori-darmonlar va boshqalar.