BOBURNI YOD ETIB - Safarova Xolida (TADQIQOTLAR, 2025)
Zahiriddin Muhammad Bobur—buyuk shoir, davlat arbobi va sarkarda. U nafaqat Hindistonda buyuk saltanat barpo qilgan, balki o‘zining betakror adabiy merosi bilan ham tarix sahifalarida o‘chmas iz qoldirgan. Bobur o‘zining "Boburnoma" asarida hayoti, harbiy yurishlari va davrining muhim voqealarini mahorat bilan tasvirlagan. Uning g‘azallari esa ishq, vatanparvarlik va falsafiy mushohadalarga boy bo‘lib, o‘zbek adabiyoti rivojiga katta hissa qo‘shgan.