ALISHER NAVOIYNING “FARHOD VA SHIRIN” DOSTONIDA KOMIL INSON G`OYASI - FAYZIYEVA MADINA NASULLAYEVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Xamsa” si, undan o`rin olgan “Farhod va Shirin” dostoni tahlili va komil inson haqidagi fikrlar bayon qilingan. Dostondagi Farhod, Shirin, Mehinbonu, Xusrav va boshqa personajlarning xarakterlari, dostonda tutgan o`rni va timsol vazifasi yoritilgan. Navoiyning “Xamsa”siga hozirgi adabiyotshunoslarimizning qarashlari qanday ekanligi yozilgan.