G’O’ZA O’SIMLIGINING XALQ XO’JALIGIDAGI AHAMIYATI, BOTANIK TAVSIFI HAMDA ULARDAN FOYDALANILISHI BO’YICHA TADQIQOTLAR TAHLILI - Normurodov Shaxzod Sharof o’g’li; Narzqulov Dilshod Rajabboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada g’o’zani tur turkumlari foydalanish bo’yicha tatqiqotlar tahlili, tarqalishi, botanik tavsifi, biologik xususiyati, xo’jalik ahamyati, yetishtirish texnologiyasi bo’yicha ma‘lumotlar keltirilgan. Shuningdek, maqolada soha olimlari Gossypium turkumi turlari va nav namunalaridan genetika va seleksion tadqiqotlarda foydalanish bo’yicha adabiyotlar tahlili o’rin olgan.