FORTEPIANO UMUMINSONIY CHOLG‘U SOZI - Xabibullayeva Mubinaposhsha (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada fortepianoning oldin oq klavishlar qora rangda, qora klavishlar esa oq rangda bo`lganli, asrlar mobaynida shakllanib hozirgi fortepiano ko‘rinishga kelganligi. Mashxur kompozitorlar tomonidan musiqiay asarlar yaratilib, fortepiano maktablari paydo bo`lganligi haqida so‘z yuritiladi.