KORXONA BYUDJETINI TUZISH VA NAZORAT QILISH ASOSLARI - Mamadaliyev Muxammadiyorbek Dilshodbek o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Korxona byudjetini tuzish va nazorat qilish asoslari, har qanday tashkilotning muvaffaqiyatli faoliyati uchun muhim jarayonlardan biridir. Byudjet, moliyaviy reja sifatida, korxonaning kelajakdagi daromadlari va xarajatlarini belgilaydi. Bu jarayon, moliyaviy resurslarni samarali taqsimlash, strategik maqsadlarni belgilash va moliyaviy barqarorlikni ta’minlashga yordam beradi. Ushbu maqolada, korxona byudjetini tuzish va nazorat qilish jarayonlari, ularning ahamiyati va bajarilishi uchun zarur bo‘lgan asosiy tamoyillar haqida ma’lumotlar berilgan.