БАХОРГИ БЎҒДОЙНИНГ СУВГА ВА ОЗИҚА ЭЛЕМЕНТЛАРИГА ТАЛАБИ - Бекбанов Б.А; Нагиметов О; Серимбетоа Т.Е (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мақолада баҳорги бўғдой навларини етиштиришда уларнинг сув ва озиқа элементларига булган талабини қондириш орқали, юқори ва сифатли мақсулот олиш бўйича тадқиқот натижалари келтирилган. Энг юқори ҳосилдорлик N 150 ,P 70 ,K 50 +3кг/га биостимулятор билан озиқлантирилган вариантда, назорат вариантга нисбатан юқори бўлди.