BOSHLANG’ICH TA’LIMDA RAQAMLI TEXNALOGIYALARNI QO’LLASHDA KOGNITIV KO’NIKMALARNI RIVOJLANTIRISH - Jakbarova Oyazimxon Mutalipovna; Abdug’aniyeva Masturaxon Toxirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada boshlang’ich ta’limda raqamli texnalogiyalarni o’quvchilarning kognitiv ko’nikmalarini rivojlantirishdagi o’rni ko’rib chiqilgan. Mazkur ishda raqamli vositalar yordamida e’tibor, xotira va ijodiy fikrlash kabi qobilyatlarni shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Ushbu ishda ta’lim jarayonida zamonaviy texnalogiyalaridan foydalanishning afzalliklari va ehtimoliy kamchiliklari yoritiladi.