FIZIKA DARSLARIDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH METODLARI. - Qayumova Hilola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Bugungi jadal rivojlanayotgan texnologik landshaftda zamonaviy texnologiyalarni fizika ta’limiga kiritish juda muhimdir. Ushbu maqolada o’qituvchilar yarimo’tkazgichlar fizikasini o’qitish va o’rganishni kuchaytirish uchun ushbu vositalardan qanday foydalanishlari mumkinligi o’rganiladi. Interfaol simulyatsiyalarni, virtual laboratoriyalarni, kengaytirilgan haqiqatni birlashtirish va aylantirilgan sinf texnikasini qo’llash orqali o’qituvchilar raqamli mahalliy avlod bilan rezonanslashadigan qiziqarli va samarali darslarni yaratishlari mumkin.