МДҲ МАМЛАКАТЛАРИДАГИ ЭЛЕКТРОН ДАВЛАТ ХИЗМАТЛАРИ РИВОЖЛАНИШ ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ ВА ГИБРИД БОШҚАРУВ ТИЗИМИНИНГ ЎРНИ - Тожибоев Ахроржон (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мақолада МДҲ мамлакатларида электрон ҳукумат тизимини шакллантириш ва электрон давлат хизматларини ривожлантириш борасидаги энг сўнгги тенденциялар ва ютуқлар таҳлил этилади. Шунингдек, ушбу мамлакатларда жорий этилаётган гибрид бошқарув тизимлари ва уларнинг самарадорлиги ёритиб берилган. Мақолада ахборот очиқлиги, онлайн давлат хизматлари кўрсатиш, рақамли технологиялардан фойдаланиш ҳамда электрон ҳукумат ривожланиш даражалари каби статистик маълумотлар келтирилган. Жумладан, Россия, Қозоғистон, Беларусь, Ўзбекистон ва бошқа МДҲ мамлакатларидаги тегишли ўзгаришлар ва ислоҳотлар аниқ мисоллар ёрдамида таҳлил этилган.