“УСТЮРТ ГАЗ ҚАЗИБ ЧИҚАРИШ БОШҚАРМАСИ ТАСАРРУФИДИГА КОНЛАРДА САНОАТ ДАРАЖАСИ МИҚЁСИДА ИШЛАТИЛАЁТГАН ЎРТА ВА ЮҚОРИ ЮРА ЁТҚИЗИҚЛАРИНИНГ ГАЗ ҚАЗИБ ЧИҚАРИШ КОЭФФИЦИЕНТЛАРИНИ ОШИРИШ ҲАМДА ҚУЙИ ЮРА ЁТҚИЗИҚЛАРИ ЯЪНИ ҒАРБИЙ ҚУЙИ СУРГИЛ ВА ҚУЙИ ШАРҚИЙ БЕРДАҚ К - Холманов Ғайрат Юлдашович (TADQIQOTLAR, 2025)
Устюрт нефтгаз худудидаги углеводород конлари ўзининг геологик ва стратеграфик жойлашуви, углеводородларни қазиб олиш мураккаблиги билан бошқа худуд Нефтгаз конларидан ажралиб туради. Ушбу муоммоли масалаларни хал етиш учун конлардаги қолдиқ захираларни қазиб чиқаришни такоминлаштириш ва потенциалини кучайтириш мақсадида қудуқ тубини чуқурлаштириш, янги истиқболли қатламларни очиш ва саноат миқиёсида табиий газ қазиб олишни ошириш бунга яққол асос бўлади.