ISLOMDA MEROS HUQUQINING IJTIMOIY AHAMIYATI - Sottorov Oybek Hasanovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Islom meros huquqining ijtimoiy ahamiyati tahlil qilinadi. Islomiy meros qoidalari mol-mulkni adolatli taqsimlash, oilaviy barqarorlikni saqlash va jamiyatda iqtisodiy muvozanatni ta’minlashga yo‘naltirilgan. Maqolada Qur’on va hadis asosida meros taqsimotining asosiy tamoyillari, ayollar va bolalarning huquqlari, oilaviy kelishmovchiliklarning oldini olish masalalari yoritilgan. Shuningdek, meros huquqining ijtimoiy adolatga ta’siri va uning zamonaviy dolzarbligi ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Islom meros qoidalari nafaqat shaxsiy moliyaviy barqarorlikni ta’minlash, balki jamiyat farovonligini oshirishda ham muhim ahamiyat kasb etadi.