TIBBIY XIZMAT TUSHUNCHASI, TURLARI VA AHAMIYATI - Abdullayev Jamshid Djamilovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada tibbiy xizmat tushunchasi barcha xаlqаro-huquqiy manbalari tahlil qilingan. O‘z navbatida tibbiy xizmatning ta’rifi, turlari va ahamiyati, profilaktika, diagnostika, terapevtik va palliativ tadbirlar va bemor hamda tibbiy tashkilot o‘rtasidagi munosabatlar, tibbiy xizmat va tibbiy yordam masalalari, dunyoda mazkur masalalarning bugungi kundagi joriy holati o‘rganilgan.