КАРТОШКАНИ КАВЛАГИЧ ЧИВИҚЛИ ЭЛЕВАТОРНИНГ ҲИСОБИ - Исаков Алижон Абдумитолипович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Картошка етиштиришга сарфланадиган барча харажатларнинг 60%, ортиғини йиғиштириб олиш ишларига сарфланади. Картошка ҳосилини йиғиштириб олишда механизациялаш воситаларини қўллашга сарфланадиган харажатларни 3-5 маротаба, картошка нобудгарчилигини 30 % гача камайтириш имконини беради. Картошкани кавлаб олишда машина чивиқли элеваторининг роли катта, унинг параметрлари эса мухим аҳамият касб этади.