YANGI SERIYALARDAGI MAGISTRAL YUK ELEKTROVOZNING YURISH QISMINING TEXNIK HOLATINI TAHLIL QILISH - Adilov N.B; Davronov O.S. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada yangi seriyadagi magistral yuk elektrovozlari mexanik qismining texnik holati tahlili keltirilgan. Asosiy konstruktiv elementlar, shu jumladan rama, yurish qismi va ilashish qurilmalari, shuningdek ularning harakatlanuvchi tarkibning ekspluatatsion xususiyatlari va ishonchliligiga ta’siri kо‘rib chiqilgan. Asosiy uzellar va detallarning yeyilishini diagnostika qilish va baholash natijalari keltirilgan, texnik xizmat kо‘rsatish samaradorligini oshirish bо‘yicha tavsiyalar berilgan. Mexanik komponentlar holatini monitoring qilish va tahlil qilishning zamonaviy usullarini qо‘llashga alohida e’tibor qaratilgan.