PRIMITIV XARAKTERLAR QIYMATLARI VA GAUSS YIG’INDILARI ORASIDAGI BOG’LIQLIK. - Abdunabiyev Jamshid Olimjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu ishda Primitiv xarakterlar qiymatlari bilan va Gauss yig’indilari qiymatlari orasidagi bog’lanish o‘rganilgan, yani agar ????(????) q moduli bo’yicha primitiv xarakter, ????(????; ????, ????) = ∑ ????(????)???? ( ???????? ???? ) ????????=1 Gauss yig‘indisi bo‘lsa u holda ????(????̅)????(????) = ∑ ????̅(????)????( ???????? ???? ) ????????=1 tenglikning o‘rinli ekanligi isbotlangan.