METALL KATALIZATOR ISHTIROKIDA SINTEZ GAZLARNI AJRATIB OLISH. - A.A. Ataxanov; N.H. Sharipov; J.A.Ibragimov; J.Sh.Baxtiyorov. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Kimyo sanoatining rivojlanishi bilan birga, energiya resurslarini samarali ishlatish va yangi energiya manbalarini izlash zaruriyati ortib bormoqda. Bu jarayonda sintet gazlar muhim ahamiyatga ega bo’lib, ular uglerod monoksidi va vodoroddan iborat bo’lib, ko’plab kimyoviy jarayonlarda asosiy xom ashyo sifatida ishlatiladi. Metall katalizatorlar esa ushbu jarayonda muhim rol o’ynaydi, chunki ular kimyoviy reaksiyalarni tezlashtirib, energiya sarfini kamaytiradi. Ushbu maqolada metall katalizatorlar ishtirokida sintet gazlarni ajratib olish jarayoni, uning afzalliklari, qo’llanilishi va kelajakdagi istiqbollari haqida ma’lumotlar berilgan.