MAVZU: IDROK VA IDROK PATALOGIYALARIDA BEMOR BILAN MUNOSABATDA BO’LISH PSIXOLOGIYASI - Husanova Nilufar (TADQIQOTLAR, 2025)
Idrok sezgi a’zolarimizga ta’sir qilib turgan narsalarning ongda bevosita aks etishi. Biz narsa va hodisalarni yaxlit holicha idrok qilamiz, narsalarning ayrim xossalarini esa, sezamiz. Masalan, quyoshni biz idrok qilamiz, uning yorug‘ ini esa, sezamiz, og‘ zimizdagi chaqmoq qandni idrok qilamiz, uning shirinligini esa, sezamiz. Dori yuboriladigan shpris, ignani idrok qilamiz, uning og’rig’ini sezamiz. Ammo xossa va narsa bir-biridan ajralmasdir, shu sababli narsalarni idrok qilish ham sezgilardan ajralgan holda namoyon bo‘ lishi mumkin emas.