MAVZU: HOMILADOR VA EMIZIKLI AYOLLARNI OVQATLANISHI - M. SIDDIQJONOVA (TADQIQOTLAR, 2025)
Homilador ayolning ratsionini tashkil etuvchi oziq-ovqat tabiiy holatga imkon qadar yaqin bo‘lsa yaxshi. Qayta ishlangan ovqatlarga kamroq ustunlik berishga harakat qilish lozim. Agar kartoshka bo‘lsa, uni pishirilgan yoki qaynatilgan holda iste’mol qilish lozim. Agar don bo‘lsa, unda jigarrang guruch, arpa, grechka, makkajo‘xori tanovul qilish kerak. Shirinliklardan esa meva yoki 70 foiz shokolad tavsiya etiladi.Amalda, agar shifokor yoki qarindoshlar homiladorlik paytida yoqmaydigan yoki yoqtirmaydigan taomlarni tavsiya qilsa, ularni iste’mol qilish majburiy emas. Homiladorlik paytida ratsionning tarkibiy qismlari kelajakdagi onaga nafaqat foyda keltirishi, balki zavq keltirishi ham kerak.