QATTIQ JISMLARDA FAZAVIY O’TISH JARAYONIDA ELEKTROFIZIK VA STRUKTURAVIY XOSSALARNING O‘ZGARISHI - Jumayeva Lobar Shokir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qattiq jismlarda fazaviy o’tishlarning nazariy va eksperimental asoslari yoritiladi. Fazaviy o’tishlar natijasida materiallarning elektrofizik va strukturaviy xossalarida sodir bo‘ladigan o‘zgarishlar batafsil o‘rganiladi. Maqolada birinchi va ikkinchi turdagi fazaviy o’tishlarning xususiyatlari, energiya zonalariga ta’siri, dielektrik konstantaning o‘zgarishi va issiqlik o‘tkazuvchanlikdagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, fazaviy o’tishlarning nanoelektronika, sensor texnologiyalari va energiya tizimlaridagi amaliy qo‘llanilishi keng ko‘rib chiqilgan.