SO‘ROVLAR. SO‘ROVLAR YORDAMIDA MA’LUMOT TO‘PLASH VA TAHLIL QILISH: FOYDALARI VA AMALIYOTDAGI O‘RNI. - Tojimamatov Isroil; Abdurashidov Ozodbek Xurshidbek o`g`li (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: So‘rovlar, ularning asosiy vazifalari va turli shakllari (so‘rovnomalar, anketalar, intervyular) haqida va so‘rovlar yordamida qanday turdagi ma’lumotlar yig‘ilishi mumkinligi, masalan, mijozlar fikri, bozor tahlili, ilmiy tadqiqotlar va boshqalar. To‘plangan ma’lumotlar qanday tahlil qilinishi, statistik metodlar va natijalarning ishonchliligi qanday ta’minlanishi, so‘rovlar yordamida qanday amaliy natijalarga erishish mumkinligini masalan, biznes strategiyalarini shakllantirish, mijozlar ehtiyojlarini aniqlash, jamiyat fikrini o‘rganish. So‘rovlar qanday qilib samarali ishlashini, ularni o‘tkazishda yuzaga keladigan muammolarni va qanday qilib ularni bartaraf etish mumkinligini ko‘rib chiqamiz.