DARS JARAYONIDA PED TEXNALOGIYADAN FOYDALANISH. - Turgunova Lobarxon Jalolitdin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Matematika  darslarida  PED  (Pedagogik  Texnologiyalar) foydalanish,  o'quvchilarning  faolligini  oshirish,  mavzuni  yaxshiroq  o'zlashtirish  va dars  jarayonini  samarali  tashkil  etish  uchun  muhim  ahamiyatga  ega.  PED texnologiyalari,  interaktiv  ta'lim  vositalari,  kompyuter  dasturlari,  multimediali materiallar  va  onlayn  platformalar  yordamida  matematikani  o'rgatish  jarayonini samarali  va  qiziqarli  qilish  imkonini  beradi.  Bu  usullar,  o'quvchilarning  o'z-o'zini baholashini  ta'minlash,  mavzuni  tezroq  va  tushunarli  ravishda  o'zlashtirish, shuningdek, turli xil o'quv materiallarini interaktiv tarzda taqdim etish imkonini beradi. PED  texnologiyalari  yordamida  o'quvchilar  ko'proq  tajriba  to'plashadi  va  amaliy mashqlarni bajarishda zamonaviy metodlarni qo'llash imkoniyatiga ega bo'lishadi. Mazkur izlanishda, matematik ta'limda PED texnologiyalarining roli va ularning ta'lim jarayonida qanday qo'llanilishi haqida batafsil ma'lumot beriladi. Shuningdek, PED texnologiyalarining  o'quvchilarga  qanchalik  yordam  berishi  va  ular  uchun  qanday yangi imkoniyatlar yaratishi ham ko'rib chiqiladi.