UMUMTA'LIM MAKTABLARIDA PISA XALQARO BAHOLASH DASTURI TOSHIRIQLARIDAN FOYDALANISH TARIXI VA TAJRIBASI - Bozorova Shoira Alisher qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  iqtisodiy  hamkorlik  va  taraqqiyot tashkiloti(OECD)  tomonidan  asos  solingan  o'quvchilarning  bilim  va  ko'nikmalarini hayotiy vaziyatlarda qo'llay olish darajasini keng qamovli baholash dasturi PISA (the Programme  for  International  Student  Assessment  )  va  uning  natijalari  haqida  fikr yuritiladi.