QURILISH MATERIALLARI VA ULARNING INNOVATSIYALARI - Sodiqov Yusuf Mamasidiqovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu ilmiy maqola qurilish materiallarining rivojlanishi va innovatsiyalarini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Maqolada  qurilish  sohasidagi  yangi materiallar,  ularning  afzalliklari  va  ekologik,  iqtisodiy  hamda  texnik  jihatdan ahamiyati  batafsil  tahlil  qilinadi.  Yashil  qurilish  materiallari,  nanotexnologiya asosidagi materiallar, 3D bosib chiqarish texnologiyalari va biorag‘iydigan materiallar kabi  innovatsiyalar  qurilish  jarayonlarini  qanday  soddalashtirishi,  samaradorligini oshirishi  va  atrof-muhitga  ta'sirini  kamaytirishi  muhokama  qilinadi.  Shuningdek, maqolada  ekologik  barqarorlik,  energiya  samaradorligi  va  qayta  ishlanadigan materiallarning  ahamiyati  yoritiladi.  Kelajakda  qurilish  materiallari  sohasida  yuz berishi kutilayotgan o‘zgarishlar va istiqbollar, jumladan, aqlli materiallar va seysmik barqarorlikka  qaratilgan  yangi  texnologiyalar  haqida  ham  so‘z  yuritiladi.  Maqola qurilish materiallarining kelajakdagi rivojlanishi, yangi texnologiyalarni qo‘llash va innovatsion  yondashuvlar  bilan  qurilish  sohasining  yanada  barqaror  va  samarali rivojlanishini ko‘rsatadi.