ERKAKLAR VA AYOLLARDA KLIMAKS DAVRI - Nigora Sobirova Ilhomjon qizi; Mamayunisova Rohatoy Oybek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Erkak  va  ayollarda  klimaks  hayot  sifatiga  sezilarli  ta'sir ko'rsatadigan  gormonal,  fiziologik  va  psixologik  o'zgarishlar  bilan  birga  keladigan muhim bosqichdir. Gormonal profildagi o'zgarishlarni tahlil qilishga, klinik ko'rinishga va diagnostika va davolashga yondashuvlarga alohida e'tibor beriladi. Ayol va erkak klimaksi  o'rtasidagi  o'xshashlik  va  farqlar,  jumladan,  ayollardagi  o'zgarishlarning keskinroq  tabiati  va  erkaklardagi  o'zgarishlarning  bosqichma-bosqich  tabiati muhokama qilinadi.