TAQIR O‘TLOQI TUPROQLARNING EKOLOGIK HOLATI (TERMIZ TUMANI MISOLIDA) - YULDUZ MAMARAJABOVNA ABDURAXMONOVA; XOLMAT XURRAMOVICH ZOKIROV (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  Surxondaryo  viloyatining  taqir-o’tloqi  tuproqlar sharoitida  baqlajondan  yuqori  hosil  yetishtirishda  azotli  o‘g‘itlar  me’yorini  ishlab chiqish  va  mineral  o‘g‘itlarning  tuproqqa  ta’sirini  aniqlashdan  iborat.  Shu  bilan birgalikda  O‘zbekistonning  janubiy  hududida  baqlajondan  yuqori  hosil  olishning optimal muddatlarini aniqlash to‘g‘risida so‘z yuritilgan.