O’ZBEKISTON INTERNAT MAKTABLARNING PAYDO BO’LISH TARIXI - Valiyev Ibrohimxon Ismoilxon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  O’zbekiston  Respublikasining  ta’lim  tizimining  alohida  bir tarmog’i  imkoniyati  cheklangan  o’quvchilar  uchun  ixtisoslashtirilgan  maktab-internatlar  hisoblanadi.  Ushbu  maktab-internatlarning  paydo  bo’lish  tarixi  alohida ahamiyatga ega hisoblanadi. Umumiy o’rta ta’lim maktablarining alohida bir tarmog’i bo’lmish internat-maktablar ta’lim tizimimizda o’zining alohida o’rniga ega. Internat maktablarning paydo bo’lish tarixi ushbu maqolada yoritilib berilgan.