MAVZU: JIGAR SIRROZI KASALLIGI SABABLARI,DAVOSI. - Teshaboyeva Mahliyoxon Kimsanboyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Jigar  sirrozi –bu  jigar  funktsiyasining  buzilishi.  Bunda  organizm  toksik moddalar  bilan  kurasha  olmaydi,  ovqat  hazm  qilish  buziladi,  oqsillar,  yog'lar, uglevodlar  ishlab  chiqarilishi  va  to'planishi  kamayadi.  Jigar  sirrozi  ko'pincha  40 yoshdan keyin rivojlanadi. Bolalarda jigar sirrozi hayotning birinchi oylarida virusli infektsiya yoki tug'ma jigar patologiyasi tufayli paydo bo'lishi mumkin.