JAHLDOR YOSHLAR YO'NALISHI: DAVRNING ADABIY JARAYONIGA TASIRI - Chinaqov Abdulahad Mo‘minjon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  "Jahldor  yoshlar"  fenomenini  davrning  adabiy jarayoniga ta’siri nuqtai nazaridan o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada yoshlarning ijtimoiy  va  ruhiy  holatlarini  adabiy  asarlar  orqali  ifodalash,  bu  fenomenning jamiyatdagi madaniy o‘zgarishlarga qanday ta’sir ko‘rsatgani tahlil qilinadi. Jahldor yoshlar  madaniyatining  adabiyot  va  san'atda  qanday  aks  etishi,  shuningdek,  bu jarayonning  badiiy  ifodalanishida  davrning  ijtimoiy-siyosiy  muhitining  qanday o‘zgarishlarni aks ettirishi ko‘rib chiqiladi.