AXBOROT ASRIDA O'ZBEK TILINI QANDAY RIVOJLANTIRISH MUMKIN? - SULTANOVA SURAYYO (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Axborot  asrida  o‘zbek  tilini  rivojlantirish  uchun  raqamli texnologiyalarni  joriy  etish,  yangi  atamalarni  milliy  o‘ziga  xoslikni  saqlagan holda ishlab chiqish, interaktiv ta’lim resurslari yaratish va xalqaro miqyosda o‘zbek tilining o‘rnini  mustahkamlash  muhimdir.  Ushbu  jarayonlar  tilning  zamonaviy  talablariga moslashuvini  ta’minlab,  milliy  madaniyatni  global  darajada  targ‘ib  qilish  imkonini beradi.