TOK FUNKSIYASINI SONLI YECHISH UCHUN DASTURIY TAʼMINOT TUZISH. - Sh.A Mengliyev,; Toshtemir Ashurov Baxriddinovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tok funksiyasi, elektr energiyasi va uning taqsimoti bilan bog‘liq muhim tushunchalardan biridir. U elektr tokining vaqt o‘tishi bilan qanday o‘zgarishini ko‘rsatadi va bu o‘zgarishlarni matematik ifodalash orqali, turli muhandislik va ilmiy masalalarni  yechishda  qo‘llaniladi.  Tok  funksiyasini  sonli  yechish  uchun  dasturiy taʼminot yaratish, zamonaviy muhandislik va ilmiy tadqiqotlarda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada, tok funksiyasini sonli yechish uchun dasturiy taʼminot tuzish jarayoni,  uning  asosiy  komponentlari  va  qo‘llanish  sohalari  haqida  ma'lumotlar berilgan.