MAVZU: SUYAKLAR VA BO`G`IMLAR TUZILISHI - Bo’tayev Axmadjon Mutalipovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Boʻgʻim — suyaklar (baʼzan paylar) ning harakatchan birikishi, bunda birikkan yuza  oraligʻida  boʻshliq  (yoriq)  boʻladi.  Boʻgʻim  hosil  boʻlishida  ishtirok  etadigan suyaklarning (birida boʻgʻim boshchasi, ikkinchisida esa boʻgʻim chuqurchasi boʻladi) sinovial  suyuqlik  bilan  toʻla.  Boʻgʻim  boʻshligi  va  boʻgʻim  xaltasi  farq  qilinadi. Suyaklarning bir-biriga birikkan uchlari bir xilda boʻlmaydi. Koʻpincha oyoqqoʻlning naysimon suyaklari boʻgʻim sohasida yoʻgʻonlashib, boshcha, suyakning qaramaqarshi yuzasida esa botiqchalar va maydonchalar hosil qiladi.