MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARNI SALOMATLIGINI XIMOYA QILISHDA HAMSHIRANING O’RNI - Arslonqulova Nodiraxon Ismoilovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Immun  tizimi  —  organizmni  turli  mikrob  va  infeksiyalardan  himoyalovchi qalqon hisoblandi. Bolalarning tez-tez betob boʻlishi, xastalik koʻp qaytalanishi ularda immunitet  zaifligining  belgisi.  Bunga  koʻpincha  maktab  oʻquvchilari  tanasida vitaminlar tanqisligi, yomon uyqu, notoʻgʻri ovqatlanish va doimiy psixologik stress sabab boʻladi.  Maktab  yoshidagi  oʻgʻil-qizlarning  organizmi  maʼlum  ritmlarga  moslashadi. Shu bois bolani yoshligidanoq rejimga koʻniktirgan maʼqul.