MATEMATIKA O‘QITISHNING XALQARO TAJRIBALARI - O‘rinboyev Omonboy Olimboy o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada  matematika  o‘qitishning  xalqaro tajribalari  tahlil  qilinadi.  O‘qitishning  turli  yondoshuvlari  va  metodologiyalari o‘rganilib,  matematikani  o‘qitishda  muvaffaqiyat  qozongan  mamlakatlarning tajribalari  keltirilgan.  Maqolada,  matematikani  o‘qitishda  samarali  yondoshuvlar, pedagogik innovatsiyalar, texnologiyalardan foydalanish va ta’lim tizimining umumiy tizimi tahlil qilinadi. Xalqaro miqyosda muvaffaqiyatli ishlagan matematika o‘qitish metodlari,  masalan,  Singapur,  Yaponiya  va  Finlyandiya  kabi  mamlakatlarda qo‘llanilayotgan tajribalar misolida ko‘rsatiladi. Texnologiyalarning ta’lim jarayoniga qo‘shgan hissasi  ham  muhim  o‘rin  tutadi,  chunki  zamonaviy  o‘quv  texnologiyalari o‘quvchilarning matematik bilimlarini yanada samarali tarzda oshirishga imkon beradi. Maqola, matematikani o‘qitishning global tendentsiyalari va innovatsion metodlarini o‘rganish orqali ta’lim tizimlarini takomillashtirish va o‘quvchilarga yanada samarali bilim berish yo‘llarini ko‘rsatadi.