ПСИХОКОРРЕКЦИЯ ВА ПСИХОТЕРАПИЯ - Aкбаралиева Aсилахон Тажиддиновна; Хикматова Мадина Исматиллаевна (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  психокоррекция  ва  психотерапия тушунчалари,  уларнинг  ўзаро  боғлиқлиги  ва  фарқлари,  шунингдек,  уларнинг инсон  руҳий  саломатлигига  таъсири  муҳокама  қилинади.  Психокоррекция шахснинг  хулқ-атвори  ва  эмоционал  ҳолатини  яхшилашга  қаратилган  бўлса, психотерапия  чуқур  психологик  муаммоларни  ҳал  қилишга  мўлжалланган. Мақолада  ҳар  икки  йўналишнинг  мақсадлари  ва  қўллаш  соҳалари  таҳлил қилиниб, уларнинг аҳамияти ҳақида маълумот берилади.