ҲУҚУҚИЙ СОҲАДА ПСИХОЛОГИК ФАОЛИЯТ - Aкбаралийева Aсилахон Тажиддиновна; Тураева Манзура Бахром қизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Aннотация:  Мазкур  мақолада  ҳуқуқий  соҳада  психологик  фаолиятнинг ўзига хос жиҳатлари ва аҳамияти таҳлил қилинади. Ҳуқуқий жараёнларда инсон руҳиятининг таъсири, суд-психологик экспертиза ва қонун ижросида психологик методларнинг қўлланилиши муҳокама этилади. Шунингдек, ҳуқуқни муҳофаза қилувчи  органлар  ходимларининг  профессионал  тайёргарлигида  психологик билимларнинг  ролига  эътибор  қаратилган.  Мақола  юридик  психологиянинг назарий  ва  амалий  аҳамиятини,  шунингдек,  шахсни  ижтимоий  адолатга етаклашдаги  таъсирини  кўрсатиб  беради.  Ҳуқуқий  тизимда  психологик ёндашувни  самарали  қўллаш  юзасидан  тавсиялар  ҳам  берилган.  Ушбу  иш ҳуқуқшунослар,  психологлар  ва  ижтимоий  фанлар  мутахассислари  учун манфаатли бўлиши мумкин.