MAVZU: TAFAKKUR VA NUTQNING KASALLIKLARDA O’ZGARISHI - Niyozmatova Zamiraxon Muxtarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Tafakkur — inson aqliy  faoliyatining  yuksak  shakli;  obyektiv  voqelikning ongda aks  etish  jarayoni.  Tafakkur  atrof  muhitni,  ijtimoiy  hodisalarni,  voqelikni bilish quroli, shuningdek, inson faoliyatini amalga oshirishning asosiy sharti  sanaladi. U sezgi, idrok, tasavvurlarga qaraganda voqelikni toʻla va aniq aks ettiruvchi  yuksak  bilish  jarayonidir.  Tafakkur  deb,  voqelikdagi  narsa  va  hodisalarni  ular  oʻrtasidagi  bogʻlanishlarni  fikran,  umumlashtirib,  vositali  yoʻl  bilan  aks  ettirishga  aytiladi.